Clubkampioenschappen

Van de TWC,

Het zomerseizoen 2017 is weer voorbij, hoogste tijd om de balans van het afgelopen jaar weer op te maken.

We begonnen dit jaar met het Nieuwjaarstoernooi. Er was ook dit jaar weer ruim belangstelling, echter het weer werkte niet mee en we hebben het toernooi moeten afgelasten vanwege de ijzel.

Daarna volgde voor ons de Gemeente Kampioenschappen voor (gemengd) dubbel. Dit jaar was THOS de organisator van dit evenement. Dat onze vereniging daarin nog een rol speelt lieten Cindy van Doorn en Miranda Rutten zien door het hoogste onderdeel in de Dames Dubbel winnend af te sluiten. Verder waren er nog ereplaatsen voor Frans en Hannie Walk (3e GD6), Pim en Carla van Haren (2e GD7), Marius en Robert Jans (3e HD7), Anita Krus en Ria van Schipstal (2e DD7), Anne-Marie van Geenen en Tonny Kerkhof (2e DD8) en Marina Panhuis en Anja Seinstra (3e DD8).

Na de voorjaarscompetitie, waarin we 2 teams glorieus kampioen zagen worden (het GD-team 3 op vrijdagavond en dinsdagochtend team), maar helaas ook 5 teams als laatste of 1 na laatste eindigden, konden we eind juni ook weer in clubverband tennissen om de hoogste eer. Gezien de matige opkomsten van de afgelopen jaren bij de clubkampioenschappen, hebben we getracht het tij te keren door de opzet van de kampioenschappen enigszins te veranderen. De dubbels werden in het voorjaar gespeeld, de gemengd dubbels en de enkels in het najaar. Voor beide toernooien trokken we 2 weken uit, zodat we veel wedstrijden konden inplannen en toch voldoende ruimte hadden voor de vele absenties die men over het algemeen opgeeft. Helaas bleef het gewenste effect uit, want zowel in het voorjaar als in het najaar bleef het aantal deelnemers ver achter bij de verwachting (hoop). Voor ons als organisatoren is dit erg teleurstellend, daar wij het idee hebben dat de toernooien over het algemeen netjes in elkaar steken. Toch neemt de belangstelling voor deze toernooien verder af, ondanks onze pogingen het voor de deelnemers nog aantrekkelijker te maken om mee te doen. Wij zouden als commissie van jullie als leden en dus potentiële deelnemers graag weten wat we kunnen doen om jullie zo ver te krijgen om toch mee te doen.  Een van de mogelijkheden waar wij aan hebben gedacht is om het toernooi nog compacter te maken en het in één weekend te spelen met wedstrijden van ca 1 uur. Dit is een totaal andere benadering van het toernooi, maar geeft wel meer gelegenheid om daarnaast nog andere (open-) toernooien te kunnen spelen. We hopen tijdens de jaarvergadering ook jullie mening hierover te mogen vernemen.

Voor de komende periode staan nog het Eikeltjestoernooi (zondag 29 oktober) en het Nieuwjaarstoernooi (zondag 7 januari 2018) op het programma. Beide toernooi hebben dezelfde opzet: bij voldoende deelname beginnen we in de ochtend, verzorgen we een lunch en eindigen we in de loop van de middag. Koppels worden gevormd met in acht neming van de sterkte van de spelers, zodat er zoveel mogelijk spannende potten kunnen worden gespeeld. Opgeven hiervoor kan via ons mailadres: twc@tvesteren.nl.

Clubkampioenen 2017:

HE5:   1e         Jan Verstegen
HE7:   1e         Pim van Haren
            2e         Patrick Hartog

DE:     niet gespeeld

HD5:   1e         Willy Gerrits en Johan Verstegen
            2e         Jan Willem Roos en Jan Verstegen

HD7:   1e         Jurgen Adam en Jan Panhuis
            2e         Bas Janssen en Wilfred Zwaans
            3e         Joop Dijt en Piet van Haren

DD6:   1e         Marga Steenhuizen en Cindy van Doorn
            2e         Miranda Rutten en Henriëtte van Zuijlen

DD8:   1e         Anne-Marie van Geenen en Marion v/d Hoogen
            2e         Tonny Kerkhof en Anja Seinstra

GD6:   1e         John en Miranda Rutten
            2e         Jacco en Daniëlle Arts

GD7:   1e         Roger van Doorn en Ans Dijt
            2e         Wilfred Zwaans en Anita Krus
            3e         Jan en Marina Panhuis